Deputat rus, ironic la ideea Chişinăului de a evacua trupele ruse prin Ucraina

moldova

Deputatul Dumei de Stat de la Moscova Konstantin Zatulin a reacţionat ironic la propunerea premierului moldovean, Pavel Filip, privind crearea unui coridor pe teritoriul Ucrainei prin care vor fi evacuate trupele ruse din Transnistria, scrie adevarul.ro.  Parlamentarul rus a subliniat că ideea Chişinăului are o tentă rusofobă. „Curajul neobişnuit căpătat în ultima perioadă de Guvernul R.Moldova are legătură cu isteria antirusă iniţiată de Occident şi de acea presiune pusă pe această ţară de către europeni şi americani”, a afirmat  Zatulin.

Potrivit acestuia, deşi R.Moldova nu este nici membru UE, nici membru NATO, Chişinăul a expulzat trei diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Londra.

Deputatul a dat de înţeles că iniţiativa autorităţilor moldoveneşti de a negocia cu Kievul crearea unui coridor pentru evacuarea trupelor ruse din regiunea transnistreană se înscrie în acelaşi context, accentuând că Chişinăul a uitat să consulte Moscova pe chestiunea respectivă.   „Vreau să reamintesc Guvernului R.Moldova că astfel de coridoare pot fi folosite în ambele direcţii. Iar Rusia nu s-ar împotrivi să folosească un asemenea coridor pentru a-şi suplini contingentul pacificator din această ţară”, a spus ironic Zatulin, informează presa rusă.   Amintim că joi, 12 aprilie, în cadrul Forumului de Securitate de la Kiev, prim-ministrul Pavel Filip a declarat: „I-am asigurat (pe ruşi) că avem suficientă putere de convingere asupra prietenilor ucraineni ca să deschidă un coridor de retragere a muniţiilor şi echipamentelor din Transnistria”, notează Europa Liberă.

Lasă un răspuns