Deputaţii bucovineni au făcut adresări către Guvern

облрада_1

Deputaţii Consiliului Regional Cernăuţi au adoptat o hotărâte către Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind necesitatea reluării funcţionării Punctelor de trecere a Frontierei de stat ucraineano-română „Crasnoilsc-Vicovu de Sus”, „Diakivţi-Racovăţ”, Fântâna Albă – Climăuţi”, „Ruska-Ulma”, „Şepit – Izvoarele Sucevei”, precum şi crearea infrastructurii de transport de frontieră.

În opinia aleşilor poporului, aceasta va contribui la uşurarea procedurilor de trecere a frontierei prin Punctul internaţional „Porubne”, care de mai mult timp func­ţionează la limita posibilităţilor sale. în decursul a 24 de ore prin el trec circa 6.000 de persoane şi 1.750 de autovehicule, norma fiind de 2.000 persoane şi 400 automobile.

Deputaţii Consiliului Regional, de asemenea, s-au adresat Guvernului Ucrainei cu propunerea de a fi încheiate acorduri cu ţările UE în ceea ce priveşte procedurile comune vamale şi de frontieră aplicate în legătură cu reluarea circulaţiei trenurilor „Cernăuţi – Vadul Şiret” şi „Vadul Şiret – Suceava”.

Lasă un răspuns