Deputații cernăuțeni propun reintroducerea „etniei” în pașapoarte

164823
Consiliul orășenesc Cernăuți a înregistrat un proiect de decizie care propune ca „etnia” să fie indicată din nou în pașapoartele cetățenilor ucraineni. Proiectul de decizie corespunzător a fost înregistrat de deputatul din partidul „Svoboda” Nazar Moklovici.
„Identitatea națională – este un element al unei societăți libere, democratice și civilizate, care spre deosebire de sistemul totalitar nu urmărește transformarea cetățenilor săi într-o masă ascultătoare fără de identitate… Ucrainenii trebuie să hotărască o dată pentru totdeauna chestiunea identității naționale…. Deputații ucraineni cer Radei Supreme revizuirea legii privind reintroducerea în pașapoarte a rubricii „etnie”,” se vorbește în textul proiectul de decizie.
Rubrica „etnie” a fost exclusă din toate formele din registrul de stat la 10 noiembrie 2010 prin dispoziția Cabinetului de Miniștri al Ucrainei Nr.1025.
Reamintim că astăzi, deputații Consiliului orășenesc Cernăuți din partidul „Svoboda” au înregistrat un proiect de decizie privind utilizarea limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, precum și în reclame, afișe, produse de publicitate audio și vizuale.

Lasă un răspuns