Dezastru în regiunea Cernăuți, după o furtună puternică și grindină

Screenshot_2

Natura s-a dezlănţuit marți seara deasupra regiunii Cernăuți. O ploaie torenţială, însoţită de grindină de mari dimensiuni şi vânt puternic, a făcut prăpăd în mai multe localităţi. Furtuna a afectat grav orașul Storojineț și localitatea învecinată Panca. Bucăţi mari de gheaţă loveau tot ce întâlneau în cale. Grindina de mărimea unui ou de găină a distrus maşini şi acoperişurile caselor. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. „Necaz mare. Slavă Domnului că am rămas în viață. Tot ce am agonisit ani la rând s-a prăpădit într-o clipă. Cu câteva minute înaintea furtunii câinele era foarte neliniștit și lătra, prevestind nenorocirea. Planurile omului nu valorează nimic. Dumnezeu are planurile lui”, spune localnica Valentina Dobrydin.

Furia naturii a lovit câteva localități din raionul Zastavna. Vântul și grindina au smuls acoperişurile caselor, iar ploaia torenţială a inundat grădinile oamenilor. Cel mai mult au avut de suferit satele Iurkivți, Vasyliv, grindina a distrus acoperișurile caselor și au acoperit pământul cu un covor de gheață.

Furtuna de marți a lăsat fără curent electric 26 de localități din regiunea Cernăuți, anunță Direcția regională Situații de Urgență. În urma condițiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 205 localități din regiunile Cernighiv, Lviv, Cernăuți, Kiev și Jytomyr. Pentru restabilirea curentului pe teren s-au deplasat echipele specializate. Pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc au acționat salvatorii și pompierii cu tehnică specializată.

Lasă un răspuns