„Din ingrediente naturale și cu gust”. Studenții unei universități din Ucraina au creat pungi comestibile

pachete-comestibile-695x391

În Sumî, studenţii unei universităţi au creat pungi comestibile. Acestea au gust de fidea obișnuită şi au fost create cu scopul de a realiza un analog eco al unei pungi de plastic convenționale.

Primele încercări au eşuat, astfel, probele inițiale se uscau şi se rupeau repede. Prin urmare, tehnologia a fost îmbunătățită și a fost obținut rezultatul dorit. Pungile care au corespuns cerinţelor au fost supuse unei testări, acestea au fost păstrate în laborator mai mult de o lună. După trecerea termenului, pungile nu şi-au pierdut proprietăţile şi puteau fi utilizate în continuare.

„Deoarece aceste pungi sunt fabricate din ingrediente naturale, pot fi chiar consumate, dar au nevoie de apă pentru a se înmuia. Mai ales că şi coloranții sunt naturali”, a declarat profesorul catedrei Tehnologii alimentare, Dmitrii Bidiuc.

Ideea și primele eșantioane ale aşa numitelor „pungi cu gust” vor fi expuse la Copenhaga pentru a participa la competiția mondială de startup-uri. Oamenii de ştiinţă sunt de acord să-și vindă tehnologia și să înceapă producerea în masă doar în Ucraina.

Добавить комментарий