Din luna mai şi până în prezent, în Ucraina s-au întors din străinătate circa 30 mii de elevi

Mother and son at airport boarding terminal looking out window a

Până la începutul invaziei la scară largă a Federației Ruse, în Ucraina au existat aproximativ 4 milioane 200 de mii de participanți la procesul educațional. Acum sunt 641 de mii de elevi ucraineni în străinătate, a comunicat ministrul Învăţământului și Științei al Ucrainei,  Serghii Şkarlet, în cadrul maratonului informaţional, citat de Ukrinform. „Au fost aproximativ 4 milioane 200 de participanți la procesul de învățământ, astăzi sunt 641 de mii în străinătate, conform estimărilor noastre. Dar există o anumită tendință, pentru că la începutul lunii mai erau 671 de mii de copii în străinătate, astăzi — 641 de mii, adică 30.000 de copii s-au întors deja”, a accentuat Şkarlet. Potrivit ministrului, în ciuda faptului că în Ucraina există multe persoane strămutate în interior, toți copiii vor avea la dispoziție instituții de învățământ.

„Nici un copil nu va fi lăsat în afara procesului educațional”, a asigurat ministrul. Şkarlet a mai remarcat că în zonele în care au loc ostilități active, antrenamentul offline este exclus.

După cum a comunicat Ukrinform, la 30 iulie, în Ucraina, ca urmare a unei invazii la scară largă a Rusiei 2.199 de instituții de învățământ au fost avariate, dintre care 225 au fost complet distruse.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий