Din nou despre dreptul la educație al românilor din Ucraina

Dan-Neculăescu-Kiev

Ucraina și România vor căuta o cale de compromis legat de dreptul la învățământ în limba maternă pentru persoanele aparținând minorității române din Ucraina. Despre aceasta în cadrul unei întâlniri la Kiev au discutat ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Ucraina Vasyl Bodnar și Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe din României Dan Neculăescu.

Părțile au discutat despre principalele problematici de pe agenda bilaterală, cu accent pe tema securității europene și regionale, precum și despre aspectele legate de problemele culturale și umanitare între cele două țări.

Diplomatul ucrainean l-a informat pe omologul său român despre punerea în aplicare a legii învățământului, dar și despre problemele actuale privind respectarea drepturilor minorităților naționale în Ucraina.

La rândul său, oficialul român a reiterat preocuparea constantă a autorităților române în ceea ce privește protejarea și promovarea drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, a transmis omologului ucrainean necesitatea de a identifica soluții, care sa răspundă interesului legitim al minorității române din Ucraina de a beneficia de exercițiul dreptului la educație în limba maternă.

Oficialul român a reiterat sprijinul ferm al României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional.

Foto: timpromanesc

Lasă un răspuns