Din nou printre învingători

IMG-20141108-WA0000

IMG-20141108-WA0000În zilele de 20-21 noiembrie, în incinta Teatrului “Al. Davila” din Piteşti s-a desfăşurat cea de a doua ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară “Vasile Veselovski”.

Acest festival care poartă numele unuia dintre cei mai reprezentativi compozitori de muzică uşoară românească a fost organizat de Consiliul Judeţean Argeş, prin intermediul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti şi de Asociaţia culturală “Vasile Veselovski”.

În finalul ediţiei din anul curent au intrat, ca şi la prima ediţie din anul trecut, 10 concurenţi: câştigătorii celor două preselecţii ce au avut loc la începutul acestei luni.

În ambele zile de concurs, tinerii aspiranţi la glorie artistică au fost acompaniaţi de orchestra Teatrului “Al. Davila” din Piteşti, dirijată de maestrul Dan Dumitriu.

În cadrul Festivalului au fost susţinute câteva recitaluri de mare ţinută artistică, avându-le ca protagoniste pe Corina Chiriac, Stela Popescu,  Stela Enache şi Adina Sima. La fel de interesante s-au dovedit a fi şi recitalurile susţinute de Alexandru Arșinel, Horia Moculescu, Adrian Daminescu şi de Marius Bălan.

La concertul de gală al celei de a doua ediţii, desfăşurat în seara zilei de 21 noiembrie, pe podiumul de onoare  al Festivalului, au urcat Octavian Broṣteanu din Alexandria, deţinătorul Trofeului, Ion Moişe Bodulescu din Argeş (premiul 1), Alexandru Tărâţeanu din Cernăuţi (premiul 2), Iulian Selea din Piteşti şi Rodica Elena Tudor din Ploieşti, care, întrunind acelaşi număr de puncte, s-au situat pe locul al treilea.

Astfel, tănărul junimist cernăuţean, Alexandru Tărâţeanu, şi-a completat palmaresul cu încă un premiu prestigios, obţinut la una dintre cele mai serioase competiţii artistice, organizate în scopul sprijinirii tinerelor talente din întregul areal românesc.

Florin HERŢEANU

Lasă un răspuns