Din TOP-ul știrilor

11 08 2020 LC site MEDIC

Parastas în cinstea eroilor căzuți. În data de 13 august, în Biserica  Garnizoanei militare din Cernăuți va fi oficiat un parastas în cinstea ostașilor căzuți în luptele pentru independența Ucrainei. La Cernăuți vor sosi din diferite regiuni ale țării rude ale Eroilor care și-au sacrificat propria viață pe altarul libertății. În Piața Centrală oaspeții se vor întâlni cu comunitatea cernăuțeană.

***

O nouă fabrică de cărămizi. Ea va fi construită în localitatea Nyjni Stanivți, raionul Chițmani, cu contribuția nemijlocită a investitorilor străini din Austria și Ungaria. Investițiile se cifrează la 10 milioane dolari. La noua întreprindere vor fi create 300 locuri de muncă.

***

Hoț în bibliotecă. Răufăcătorul a pătruns în localul Bibliotecii nr.4 din orașul Cernăuți, nu cu scopul de a fura cărți, ci calculatoare. Dar și valoarea celor trei monitoare pe care hoțul le-a scos din localul bibliotecii nu este atât de mare. Oricum, furtul este furt, infracțiune care figurează în Codul penal.

***

Medalia „Sfântul Pantelimon” pentru o tânără medică. Deținătoarea acestei distincții este Galina Kovalciuk (foto), infecționistă la Spitalul raional central Hotin, care a câștigat concursul la secțiunea „Pentru măiestrie medicală”. Galina Kovalciuk și-a ales această specialitate în preajma epidemiei de coronavirus și a însușit repede deprinderile practice în lupta împotriva acestei strașnice boli.

***

Circa 1,5 milioane grivne pentru reparațiile capitale la un ambulatoriu sătesc. Ambulatoriul de medicină de familie din satul Carapciu, raionul Hliboca, și-a deschis din nou ușile după lucrările de reparații capitale. În acest scop au fost folosite mijloacele bănești din Bugetul de stat și din cel local.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Lasă un răspuns