Din TOP-ul știrilor

13 08 2020 LC site CEASUL

 

Primul caz de îmbolnăvire de coronavirus în Ucraina a fost înregistrat la începutul lunii martie la Cernăuți. În ziua de 12 august, în  capitala Bucovinei a fost fixat cel mai mare număr de noi infectări cu acest virus necunoscut și periculos – 130. „Asemenea indici nici primăvara, în toiul îmbolnăvirilor,  nu au fost”, a constatat guvernatorul regiunii, Serghii Osaciuk. În total, în regiunea Cernăuți au fost înregistrate 7.110 cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, 5.354 de persoane s-au însănătoșit, 232 au decedat.

***

Serviciul de ambulanță din regiunea Cernăuți primește de la Serviciul Național al Sănătății din Ucraina finanțare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Pentru serviciile ambulanței deja au fost direcționate 70,9 milioane grivne. Toate echipele, care îi deservesc pe bolnavii de coronavirus, au primit un adaos la salarii de 300 la sută, iar personalul tehnic – de 250 la sută.

***

În cadrul procesului penal, intentat în baza unui caz de furt, colaboratorii Secției de poliție din Storojineț au efectuat o percheziție la domiciliul unui locuitor al satului Budeneț, în vârstă de 29 de ani. Oamenii legii au dat de câteva arme de foc, dosite de stăpânul casei. Probele materiale confiscate au fost depuse la Centrul de cercetări și expertiză în domeniul criminalisticii din Cernăuți. Cercetările continuă.

***

Ceasul solar, fixat pe edificiul Bisericii romano-catolice Înălțarea Sfintei Cruci din Cernăuți (foto) a fost inclus în TOP-ul celor 10 ceasuri solare mai vechi din Ucraina. Biserica romano-catolică din capitala Bucovinei a fost construită în perioada 1787-1814, iar ceasul solar a fost fixat pe peretele dinspre sud-vest al edificiului în anul 1818. Acul ceasului cu o lungime de 80 centimetri poate indica orele zilei de la 8 dimineața și până la 5 seara. Ceasul solar, în această perioadă de 200 de ani, a fost de câteva ori înlocuit.

***

În amiaza zilei de ieri, Secția raională de poliție din Putila a fost anunțată despre dispariția unui copil de doi ani din satul Marynyci. Această știre îngrijorătoare a ajuns imediat la Cernăuți, la Direcția principală de poliție din regiune, care a și coordonat acțiunile de căutare. La ele au participat circa 200 de persoane: polițiști, lucrători silvici,consăteni. Căutările au durat șase ore. Băiețelul a fost găsit în pădure, la câțiva kilometri de casă. Medicul de familie a constat că sănătatea lui nu este în pericol.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Lasă un răspuns