Din topul ştirilor

21 09 2020 LC site TOP 2

 

Directorul adjunct al Departamentului Învăţământ şi Ştiinţă din cadrul ARS Cernăuţi, Nadia Perius, a comunicat că în 55 de şcoli din regiune, luni nu a început învăţământul cu frecventarea lecţiilor. Este vorba de şcolile care au nimerit în zona „roşie” de carantină, a subliniat funcţionara, citată de Molbuk. Dintre cele 390 de instituţii de învăţământ din regiune 269 au revenit la forma obişnuită de învăţământ, 66 au ales forma mixtă, a mai precizat Nadia Perius.

Vă amintim că în zona „roşie” se află două raioane – Herţa şi Chelmenţi.

***

Adjunctul medicului-şef al Spitalului clinic regional pentru copii, Oksana Znak, presupune că odată cu revenirea copiilor la şcoală apare riscul creşterii numărului îmbolnăvirilor. Nu este vorba numai de COVID -19, ci şi  de gripă, de alte boli virotice. Medicilor le va veni greu să deosebească infecţia de coronavirus de cea de gripă, presupune Oksana Znak. Ea a comunicat că în momentul de faţă la Spitalul clinic regional pentru copii se află 18 pacienţi, 8 dintre ei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, iar 10 sunt suspectaţi de această infecţie.

***

În ziua precedentă, în regiunea Cernăuţi au fost înregistrate 5 cazuri letale. La toţi cei cinci pacienţi decedaţi a fost confirmată infectarea cu coronavirus. Trei bărbaţi (toţi din Cernăuţi) şi două femei (din raioanele Noua Suliţă şi Chelmenţi) sufereau de câteva boli cronice.

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent în regiunea noastră au fost înregistrate în total 337 de cazuri letale.

***

La frontiera cu România a fost reţinut un bărbat, care a încercat să scoată din Ucraina 26,7 kilograme de chihlimbar, comunică Serviciul de presă al Vămii Bucovinene. La Punctul de trecere „Porubne” vameşii, împreună cu grănicerii şi colaboratorii Serviciului Securităţii, au prevenit trecerea ilegală peste frontiera vamală a Ucrainei a chihlimbarului, ascuns în locuri tainice ale automobilului. Rocile au fost confiscate pentru expertiză, iar împotriva şoferului automobilului a fost intentat un proces penal.

***

La Punctul de trecere a frontierei „Porubne” a fost înregistrat un caz de  trecere ilegală a valutei. Un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani şi proprietar al automobilului de marca „Volkswagen”, avea valută ascunsă în încălţămintea pentru copii. În conformitate cu legea în vigoare, a fost confiscată suma de 22 mii 100 dolari şi 1.750 euro.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий