Din topul ştirilor

15 09 2020 LC site TOP 1

 

În regiunea Cernăuţi, în ajun a fost înregistrat un număr record de persoane spitalizate – 92 de pacienţi infectaţi cu coronavirus sau suspectaţi, a comunicat ARS Cernăuţi. Unele spitale pentru bolnavii de COVID-19 sunt completate în proporţie de la 66 până la 94 la sută. În total, în regiune sunt rezervate 1.220 de paturi pentru bolnavii de coronavirus. Ele sunt completate în medie în proporţie de 52,5 la sută.

***

De la 1 septembrie, adică de la începutul noului an de învăţământ, şi până în prezent, în regiunea noastră s-au îmbolnăvit de coronavirus 150 de elevi şi 41 de pedagogi, precum şi 7 lucrători tehnici din şcoli. Sunt verificaţi încă 180 de  elevi şi pedagogi, care au fost în contact cu bolnavii, a declarat pentru Televiziunea regională directorul ad-interim al Departamentului Învăţământ şi Ştiinţă al ARS Cernăuţi, Nadia Perius. Elevi şi pedagogi bolnavi de COVID-19  sunt în toate raioanele regiunii în afară de raioanele Zastavna şi Noua Suliţă. În 211 şcoli din regiune învăţământul se desfăşoară la distanţă.

***

În regiunea noastră, pentru prima dată s-a desfăşurat concursul „Cel mai frumos sat din Bucovina” şi „Comunitatea de succes din Bucovina”. Distincţii au fost acordate nu numai învingătorilor – satului Şipinţi, raionul Chiţmani, şi Comunităţii Teritorial Unite Noua Suliţă, dar şi participanţilor care au ocupat locurile doi şi trei. Este vorba de satele Marşinţi, raionul Noua Suliţă, şi Horbova, raionul Herţa, de comunităţile Hliboca şi Mamaivţi. Horbova este considerat sat cu cele mai mari perspective, iar Marşinţi – cel mai activ sat (foto), comunică ARS Cernăuţi.

***

Se încheie reparaţiile capitale ale segmentului trasei internaţionale lângă Punctul de trecere a frontierei „Porubne”, transmite Ukrinform.  În comunicat se menţionează: „În regiunea Cernăuţi, în cadrul Proiectului „Marea construcţie”, iniţiat de Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, se încheie reparaţiile capitale în segmentul autostrăzii internaţionale M-19 lângă Punctul de trecere şi control „Porubne”. Această autostradă internaţională leagă Ucraina cu România. Lucrările sunt finanţate din Bugetul de stat”.

***

Comunitatea Teritorial Unită Mămăliga, care participă la un proiect transfrontalier, finanţat de UE prin Programul România-Ucraina 2014-2020, a  primit o autospecială pentru situaţiile de urgenţă. Noul automobil a fost transmis echipei de pompieri din Comunitate.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

 

Lasă un răspuns