Diplomații ucraineni, indignați de un articol publicat de The Times

diplomatt

Influentul  ziar  britanic The Times a numit evenimentele din Ucraina un „război civil”. Acest lucru a fost observat de diplomații de la Ambasada Ucrainei din Marea Britanie, care au solicitat corectarea imediată a informaţiei eronate, notează Fakty i komentarii (Fapte şi comentarii).

„Din nefericire, după cinci ani de război cu Rusia trebuie să reamintim sursei respective că în Ucraina nu există război civil. Agresiunea directă a Rusiei a condus la anexarea Crimeei şi războiul din Donbas, unde militarii armatei ucrainene luptă împotriva unei armate de 40 de mii de militari ai Federaţiei Ruse”,  se menţionează într-o postare pe Twitter a Ambasadei ucrainene.  De asemenea, diplomații ucraineni au fost surprinși de logica autorului materialului care a făcut o paralelă între  agresiunea rusească şi  izbucnirea focarelor de  rujeolă în Ucraina.

De menţionat că anterior, redactorii Deutsche Welle și-au cerut oficial scuze pentru faptul că au numit  agresiunea rusească „război civil în estul Ucrainei”.

Libertatea Cuvântului

diplomat

Lasă un răspuns