Dodon a dat jos drapelul Uniunii Europene de pe sediul Președenției din Chișinău

get_img

Drapelul Uniunii Europene a dispărut de la intrarea în Palatul Republicii, care găzduieşte preşedinţia Republicii Moldova – scrie Deschide.md

Conform unor imagini apărute pe reţele de socializare arată că suportul în care era fixat drapelului UE a rămas gol. Jurnaliştii scriu că au încercat să obţină un punct de vedere din partea purtătorului de cuvânt al noului preşedinte Igor Dodon, însă Ion Ceban nu a răspuns solicitărilor.

Socialistul Dodon urmează să îşi prezinte azi echipa, după ce a preluat vineri atribuţiile prezidenţiale, scrie Evenimentul Zilei de la Chişinău.

La o zi după ce a preluat mandatul, limba română a fost înlocuită cu limba „moldovenească” pe site-ul preşedinţiei.

Dodon s-a declarat în campania electorală un inamic al Acordului de Asociere cu UE şi a insistat pe reluarea parteneriatului strategic cu Rusia.

Noul preşedinte al Republicii Moldova s-a întâlnit vineri noptea cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, acesta din urmă sosind cu mare întârziere la Chişinău întrucât avionul său nu a putut ateriza acolo din cauza ceţei şi a fost redirecţionat la Budapesta, a relatat deschide.md.

Potrivit independent.md, deputații Partidului Liberal din Moldova au arborat drapelul UE înapoi pe sediul Președenție, însă au fost informați că în curând va fi scos și acesta.

Screenshot_1

Lasă un răspuns