Dodon: „Cu câţi mai puţini unionişti, cu atât mai bine pentru Republica Moldova”

2fd89b287336bd3914417da63017be62

Igor Dodon se bucură că forțele politice din Republica Moldova care militează pentru unirea cu România sunt divizate. Preşedintele statului vecin a declarat că pentru Republica Moldova e bine ca numărul adepţilor unirii cu România să fie în scădere, pentru că „noi suntem stat independent, suveran”, notează Adevărul.ro.

Dodon a afirmat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că majoritatea moldovenilor nu-şi doresc unirea cu România şi „vor să trăiasca într-un stat independent şi suveran”.

Tot în acest context, preşedintele a menţionat că în continuare insistă ca mişcările unioniste să fie interzise prin lege şi a dat asigurări că aceasta se va întâmpla, odată ce socialiştii ajung la putere.

„Este logic lucrul ăsta. În Constituţie este indicat expres că activitatea care duce la lichidarea statalităţii şi pune sub pericol independenţa şi suveranitatea este anticonstituţională. Este articol în Constituţie. Acest articol trebuie să-şi găsească reflectarea în Codul Penal şi acte legislative. Aşa este scris în Constituţie, punct”, a adăugat Dodon.

Добавить комментарий