Dodon dorește o întâlnire cu Poroșenko

32

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care nu-și ascunde preferințele fata de Rusia, a declarat despre dorința sa de a se întâlni cu conducerea politică a Ucrainei.

Despre aceasta se menționează într-un interviu publicat în buletinul „Mijnarodna polityka ta suspilistvo” (Politica internațională și societatea), coordonat de Fondul german „Friedrich Ebert”, transmite Evropeiska Pravda (Adevărul European).

Dodon s-a arătat a fi convins că va primi consimțământul părții ucrainene la această întâlnire. În special, politicianul dorește să pună în discuții reglementarea problemei transnistrene.

„La prima întâlnire cu înalții oficiali de la Kiev, voi prezenta viziunea mea asupra reglementării conflictului transnistrean. Sunt convins că partea ucraineană va aprecia modul în care voi prezenta perspective respective”, a spus el.

Amintim că vara acestui an președintele Republicii Moldova a declarat deja despre intenția de a stabili contacte cu Ucraina. Cu toate acestea, Petro Poroșenko, a declarat că dialogul poate avea loc doar în acel caz când Igor Dodon va recunoaște agresiunea rusească împotriva Ucrainei, inclusiv anexarea ilegală a Crimeei. După cum se știe, în cadrul campaniei sale electorale din anul 2016, șeful statului vecin a negat anexarea peninsulei de către Rusia.

Lasă un răspuns