Dodon l-a felicitat pe Iohannis: „Românii au făcut o alegere importantă și pentru Republica Moldova”

dodon_iohannis

Președintele moldovean, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru omologul său român, Klaus Iohannis, care a câștigat alegerile prezidențiale de duminică.

„Românii au făcut o alegere importantă și pentru Republica Moldova, prin mandatul pe care vi l-au încredințat, și am toată încrederea că veți continua să contribuiți activ la buna conlucrare dintre țările noastre”, declară Igor Dodon.

„Vă adresez felicitări cu ocazia realegerii în funcția de președinte al României și vă doresc mult succes în îndeplinirea importantelor responsabilități care vă revin. Republica Moldova apreciază contribuția Dumneavoastră și a românilor la evoluția sa europeană, dar și sprijinul constant acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea țării noastre. Îmi doresc ca în acest nou mandat al Dumneavoastră să reușim împreună să ținem România și Republica Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp, să reușim să apropiem cât mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, Republica Moldova rămâne o țară angajată pe calea reformelor, ”o țară care în același timp își dorește să contribuie la întărirea securității în regiune, împreună cu România și Ucraina”.

 

În Republica Moldova, prezența la vot a atins un nivel record, la alegerile prezidențiale din România. Peste 52 de mii de cetățeni români au votat la cele 37 secții, deschise pe teritoriul R.Moldova. La Chișinău, aproape 27 mii de cetățeni români și-au exercitat dreptul la vot la cele 12 secții deschise în capitală. Este pentru prima dată când românii din R.Moldova votează într-un număr atât de mare. Pentru comparație, în primul tur de scrutin pentru președintele României au votat 43 de mii de cetățeni români. Iar la scrutinul prezidențial din 2014, în jur de 35 de mii de români din R.Moldova și-au dat votul pentru liderul de la Cotroceni.

În R.Moldova, 96,3 la sută dintre cetățenii români și-au dat votul pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL și doar 3,7 la sută pentru Viorica Dăncilă, candidatul PSD.

 

Добавить комментарий