Dodon: Poporul moldovean nu va uita lucrurile bune pe care Rusia le-a făcut și le face pentru el

6F31FC61-A19A-4DE9-B48D-9F814BFBF3D2_w1023_r1_s

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cărui platformă politică este apropiată de Moscova, a transmis un amplu mesaj de mulțumire Rusiei, pentru binele pe care aceasta l-a făcut poporului moldovean. Mesajul, scris în limba rusă pe contul de Facebook, este ilustrat cu o fotografie în care liderul de la Chișinău este însoțit de Vladimir Putin.

Igor Dodon l-a felicitat pe omologul sau rus, Vladimir Putin, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Rusia, informează site-ul de știri Unimedia, citând o postare de pe pagina de Facebook a liderului de la Chisinau.

„Permiteti-mi sa va felicit pentru cea de-a 26-a aniversare a infiintarii relatiilor diplomatice dintre Republica Moldova si Federatia Rusa. Dar istoria tarilor si a popoarelor noastre este mult mai lunga.

Suntem legati de o singura credinta ortodoxa, de o istorie comuna, de ani de lupte comune si de creatie. Am stat impreuna impotriva expansiunii puterilor agresive, atat la est, cat si la vest. Am invins fascismul in marele razboi patriotic impreuna. Iar poporul moldovean nu va uita niciodata toate lucrurile bune pe care Rusia le-a facut pentru noi si continua sa le faca», scrie Dodon pe Facebook, într-un mesaj tradus de agenția Mediafax.

Liderul de la Chisinau adaugă că „astazi, relatiile dintre tarile noastre nu trec prin cele mai bune momente. Anumite forte din interiorul si din afara tarii noastre ar dori sa rupa relatiile bune dintre Moldova si Rusia. Sunt convins ca bunul simt va triumfa si nimeni nu va putea sa ne rupa popoarele. Avem multe de facut pe calea cooperarii comune si a crearii. Cred ca statele noastre nu au doar un trecut glorios, ci si un viitor decent”.

descărcare

Добавить комментарий