Dodon și Kirkorov, la cules de căpșuni

1528640624_34962230_2491904544168869_1591746722785132544_n

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a participat împreună cu renumitul interpret rus Filip Kirkorov, la culesul căpșunilor și au inaugurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Căpșunelor și Mierii, care se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova în satul său natal, Sadova.

Șeful statului vecin și interpretul rus au salutat oamenii care au venit la Sadova pentru a fi prezenți la acest eveniment. Dodon a remarcat că va susține și încuraja organizarea unor astfel de evenimente care reprezintă un prilej bun de promovare a produselor și producătorilor autohtoni.  Împreună cu Kirkorov cei doi au degustat diverse lichioruri de căpșuni, dulceţuri și miere de albine.

În cadrul festivităților președintele Igor Dodon i-a conferit cântărețului rus titlul onorific de Artist al Poporului. Potrivit șefului statului, titlul i-a fost acordat lui Kirkorov în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale.

Decizia președintelui Dodon a fost imediat criticată de internauți, care au declarat că în Moldova există multe personalități demne de această distincție, iar acordarea titlului lui Filip Kirkorov știrbește din valoarea acestei distincții.

Anterior, întrebat de jurnaliști din ce bani îl va plăti pe interpret, Igor Dodon a declarat că Kirkorov vine pe gratis și că va mânca în casa sa părintească. Realitățile de până acum demonstrează însă că aducerea interpretului rus nu e tocmai un moft ieftin. Presa rusă scrie că onorariul lui Kirkorov pentru un concert se ridică la 30 000 – 40 000 de mii de euro. Pe pagina oficială a lui Filip Kirkorov, prețurile pentru bilete la concertele sale pornesc de la 1000 de ruble și pot ajunge până la 8000 de ruble rusești.

dodon_plus

Lasă un răspuns