Dodon: Unionismul este alimentat de corupţie şi de calitatea joasă a vieţii

dodon

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, este de părere că unionismul din satul vecin este alimentat de lipsa reformelor, de corupţie, dar şi de calitatea joasă a vieţii. Întrebat dacă unionismul este cel mai mare pericol pentru ţară, preşedintele a răspuns că „pericolul numărul unu este lichidarea statalităţii”.

„Dacă noi vom majora calitatea vieţii, dacă noi vom lupta cu corupţia, dacă vom avea reforme în justiţie, numărul unioniştilor va scădea. Ele sunt legate. Ceea că a crescut nivelul de susţinere a curentului unionist în Moldova este cauzat de faptul că situaţia din Moldova s-a înrăutăţit şi oamenii sunt dezamăgiţi”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială de la Accent TV, transmite Adevărul Moldova.

Şeful statului vecin susţine că va lupta cu acele cauza care au dus la dezamăgirea oamenilor, subliniind că asta va duce la scăderea numărului de unionişti.

Totodată, potrivit jurnaliștilor basarabeni, unioniștii din Republica Moldova sunt amenințați cu moartea. Drept dovadă ar fi conținutului paginii „Unionizmul trece Patria rămîne” – creată recent pe Facebook de către susținătorii lui Igor Dodon pe care au apărut mai multe postări cu conținut antiunionit, printre care și o fotografie simbol, cu un om spânzurat, care avea la gât atârnată o bucată de lemn cu inscripţia „Unirea”.

646x404

Lasă un răspuns