Doi hackeri ucraineni, dați în judecată de Facebook pentru furtul datelor utilizatorilor

646x404

Facebook a dat în judecată doi bărbaţi din Ucraina, după ce a descoperit că aceştia erau de câţiva ani implicaţi într-o operaţiune de înşelătorie a utilizatorilor platformei.

Andrey Gorbachov şi Gleb Sluchevsky au obţinut informaţiile de profil ale unor utilizatori şi lista prietenilor acestora, reuşind de asemenea să îşi promoveze propriile reclame, în locul celor acceptate de Facebook.

Gorbachov şi Sluchevsky au înregistrat conturi false între 2016 şi 2018, folosind pseudonime. Cei doi au fost recunoscuţi ca fiind dezvoltatori de aplicaţii şi au primit permisiunea de a folosi un feature de logare al reţelei sociale, lucru fără de care nu ar fi putut accesa datele utilizatorilor.

Ucrainenii aveau patru aplicaţii diferite, care cereau ca userii să se autentifice folosind Facebook-ul pentru a face diferite teste de personalitate.

Apoi aceştia erau îndemnaţi să instaleze extensii de browser pentru a primi mai multe teste şi informaţii despre horoscopul lor, lucru care le permitea să acceseze conturile.

Cei doi ar putea fi implicaţi şi în vânzarea mesajelor private a cel puţin 81.000 de utilizatori, un scandal care a fost făcut public la sfârşitul anului trecut.

Compania americană ar fi cheltuit peste 75.000 de dolari pentru a-i descoperi pe hackeri, şi va dori probabil să îşi recupereze banii în urma procesului.

Lasă un răspuns