Doliu în toată Bucovina! A murit ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

NjAxMGU3OWE1YjUxOGMzYzQyN2VhMDc2N2U=.thumb

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din București, în urma unui al doilea atac de cord, anunță Basilica.ro, notează Libertatea Cuvântului. ÎPS Pimen a murit în jurul orei 0:50, potrivit sursei citate.

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a plecat în lumea veșniciei la vârsta de 90 de ani. Sfinția Sa și-a dat obștescul sfârșit în această noapte la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, acolo unde era internat de pe 20 aprilie, după ce a fost infectat cu COVID-19.

Vestea că ÎPS Pimen a plecat la Ceruri a îndurerat și a adus multă suferință credincioșilor din Bucovina și nu numai.

ÎPS Pimen și-a petrecut ultimii 29 de ani de viață la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Apropiat de preoți, de viețuitorii din mănăstiri, dar în primul rând de credincioși, de bucovineni, solidar cu cei aflați în suferință, muncitor, neobosit, priceput, implicat în multe acțiuni umanitare, în construirea de așezăminte pentru bătrâni și copii, Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților a lăsat un mare gol în inimile tuturor după plecarea sa.

Cu siguranță va rămâne în memoria colectivă un model de ierarh care a păstorit Bucovina cu dăruire, cu pricepere, cu vrednicie, cu jertfelnicie, și toate din dragoste pentru Hristos, pentru credința ortodoxă, din dragoste pentru țară, pentru înaintași.

ÎPS Pimen îşi dorea să fie înmormântat în Bucovina, pentru că aici, spunea Sfinția Sa, a trăit cei mai frumoşi ani din viaţă, notează Monitorul de Suceava.

Lasă un răspuns