Donbas: Trei morţi şi 14 dispăruţi după o explozie într-o mină provocată de o acumulare de gaz

321fde52-67ea-42e3-9a10-2568c8b759c7

Trei mineri au murit şi 14 sunt daţi dispăruţi vineri în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz într-o mină de cărbune din Donbas, au anunţat serviciile locale de salvare.

„În urma operaţiunilor de salvare şi de degajare au fost descoperite trupurile neînsufleţite a trei mineri şi aduse la suprafaţă”, a anunţat așa-numitul minister al situaţiilor de urgenţă din LNR.

Potrivit acestei surse, 17 angajaţi ai minei „Sihdcarbon”, din satul Iurivka, aflat la circa 20 km sud-vest de Lugansk, se aflau sub pământ la momentul incidentului de joi.

„Soarta celor 14 persoane rămâne necunoscută”, a precizat ministerul local al situaţiilor de urgenţă, Evgheni Kaţavalov, citat de agenţia separatistă Lugansk Inform Center.

Potrivit primelor concluzii, prăbuşirea minei a fost cauzată de o explozie provocată de o acumulare de gaz, au precizat autorităţile separatiste din acest bazin carbonifer.

Ministerul rus al situaţiilor de urgenţă a anunţat vineri trimiterea la faţa locului a unei echipe de salvatori, la solicitarea separatiştilor.

 

Добавить комментарий