Donbasul va fi întors Ucrainei… cu o singură condiție.

97tn

Republicile separatiste din estul țării sunt gata să creeze o confederație cu în cadrul Ucrainei după punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Ucraina și republicile din Donbas pot crea un singur stat cu privire la principiile confederației. Acest lucru va fi posibil numai după punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Declarația a fost făcută de către așa-zisul ministru de Externe al Republicii Populare Lugansk, Vladislav Dainego.

„Cei care au citit cu atenție Complexul de Măsuri și alte documente din Minsk și care sunt familiarizați cu elementele de bază ale construcției de stat, înțeleg perfect că este vorba despre construirea relațiilor dintre Donbas ca entitate independentă și Ucraina… aceasta este o confederație”, a declarat Vladislav Dainego.

„Dacă presupunem că politica de stat a Ucrainei se va schimba până la punctul în care Kievul recunoaște dreptul lui Donbas la limba rusă, la economie, politică, armată, structuri de putere, atunci cu o astfel de țară, republicile nerecunoscute sunt gata să fie vecini, parteneri. Sau chiar intră în componența sa”, a adăugat liderul separatist.

Până în prezent, în opinia lui Dainego, actuala Ucraina este foarte departe de aceasta. De aceea, „trebuie să se transforme în republica aceluiași popor și să meargă pe aceeași cale pe care Donbasul a mers foarte repede”.

Așa-zisul ministru de Externe din Lugansk a discutat anterior despre posibilitatea teoretică de a crea o confederație de la Kiev, Lugansk și Donețk. În plus, în noiembrie 2017, el a spus că republicile autoproclamate se vor întoarce mai devreme sau mai târziu în Ucraina pentru a obține recunoașterea internațională. În același timp, politicianul a subliniat că republicile separatiste trebuie să aibă o independență totală în cadrul statului Ucrainei.

psd_out_it_preview

Lasă un răspuns