După admiterea Rusiei la APCE, organizația și-a pierdut autoritatea

23-mzs-822x464

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că, după restaurarea drepturilor delegației ruse în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), organizația și-a pierdut autoritatea.

Potrivit Ministerului de Externe al Ucrainei, decizia privind admiterea delegației ruse a fost luată, în ciuda „neîndeplinirii flagrante de către această țară a obligațiilor asumate”, de aceea restabilirea drepturilor delegației ruse este o abatere de la standardele, principiile și valorile Consiliului Europei. Ministerul de Externe al Ucrainei vede cauza a ceea ce s-a întâmplat în „presiunea fără precedent și șantajul financiar din partea Moscovei”, precum și trecerea cu vederea a unor țări europene care „încurajează agresorul și-i cedează”.

„În ciuda faptului că astăzi am fost martorii înfrângerii parlamentarismului european, victoria morală aparține acelor țări care nu au sprijinit deciziile distrugătoare ale Consiliului Europei”, se arată în declarație.

Ministerul a menționat că împotriva întoarcerii Rusiei au votat acele țări care în istoria lor recentă fie au fost ocupate de URSS, fie suferă de puterea ocupațională rusească, numindu-i apărători adevărați ai Europei din care face parte și Ucraina.

Lasă un răspuns