E bine de știut

1_525500883cf83525500883cfee

1_525500883cf83525500883cfee* Petele de pe vasele de teflon dispar dacă fierbeţi în ele o cană de apă cu două linguri de praf de copt, timp de un sfert de oră. Apoi clătiţi vasul şi uscaţi-l.
* Tipsia sau tava se curăţă cât încă e caldă, cu hârtie şi puţină sare, după care se freacă cu câteva picături de ulei. De resturile de prăjitură scăpaţi, dacă înmuiaţi tava în apă sau puneţi o cârpă umedă deasupra. După câteva ore puteţi îndepărta resturile cu uşurinţă.
* Dacă doreşti să-ţi impresionezi musafirii prin aspect şi gust, pune în suportul de cuburi de gheaţă fructe sau plante medicinale, toarnă apă, iar apoi pune-l în congelator. În alte cazuri, dacă nu ai fructe, poţi pune în loc de apă zeamă de fructe.
* Curăţaţi ouăle fierte mai uşor, dacă imediat după fierbere le puneţi puţin în apă rece.
* Cum să ţineţi cartofii calzi? Acoperiţi vasul cu o cârpă curată de bucătărie. Aceasta va absoarbe aburii şi va menţine căldura.
* Pentru curăţarea mai uşor a maşinii de tocat carne, la sfârşit, când aţi terminat, tocaţi o bucată de pâine uscată. Astfel veţi înlătura bucăţile de carne sau de grăsime.

Lasă un răspuns