Ecoul exploziilor din Azovske, orășel din Crimeea ocupată

16 08 2022 F 4

În dimineața zilei de astăzi, 16 august, în orășelul Azovske, rasionul Djankoi din Crimeea ocupată au răsunat explozii la o unitate militară a ocupanților ruși. Potrivit informației conducătorului Medjlisului poporului tătaro-crimeean, Refat Ciubarov, în Crimeea a fost aplicată o lovitură asupra ocupanților ruși, dislocați în orășelul Azovske. Au nimerit în depozitul cu muniții în jurul orei 7.41. Exploziile au durat câteva ore. „Referitor la cauza exploziilor, considerăm că a fost aplicată o lovitură. Comportarea neatentă cu munițiile se exclude. Evenimente extraordinare în Crimeea au avut loc în două locuri”, a declarat Refat Ciubarov pentru TSN.ua.

Se știe că anume pe calea ferată ce trece prin Djankoi Rusia trimitea în sudul Ucrainei – pe teritoriul ocupat al regiunilor Herson și Zaporijjia tehnică militară și efectiv. Înainte de explozia din dimineața zilei de astăzi, ocupanții au adus aici un număr mare de tehnică, muniții și sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit datelor Ministerului Apărării al Rusiei, pe terenul unde se păstra temporar munițiile unei unități militare a avut loc o simplu scurt circuit care a cauzat explozia munițiilor. Se spune și despre o diversiune. Au fost evacuați localnicii, care trăiau pe o rază de 5 kilometri de la locul exploziilor. Din cauza exploziilor a fost deteriorată calea ferată.

Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Myhailo Podoleak, a comentat astfel aceste explozii: „Dimineața lângă Djankoi a început cu explozii. Încă o dată vă amintesc că Crimeea într-o țară normală înseamnă Marea Neagră, munți, odihnă și turism. Iar în Crimeea ocupată de ruși – explozii ale depozitelor cu muniții și creșterea pericolului pentru cotropitori și criminali. Demilitarizarea în acțiune”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий