Elicopter militar rus, doborât din greșeală în ​​Armenia! Doi membri au murit

elicopter

Un elicopter militar rus a fost doborât, luni, în Armenia, lângă granița cu Azerbaidjanul, anunță ministerul Apărării de la Moscova. Azerbaidjanul recunoaște că a doborât elicopterul rus și își cere scuze.

„Partea azeră prezintă scuzele sale părții rusești în urma acestui incident tragic” care a avut loc în urma unui accident, a afirmat ministerul azer al Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, unitatea armată azeră a crezut că are de-a face cu o „provocare a părții armene» în cadrul conflictului pentru Nagorno Karabah.

Aparatul a fost atacat în momentul în care însoțea o coloană de vehicule ale unei baze militare rusești din Armenia, nu departe de granița cu o regiune autonomă din Azerbaidjan, potrivit sursei citate.

„Doi membri ai echipajului au murit iar un altul a fost evacuat că răni de o gravitate medie”, a adăugat ministerul.

Elicopterul a fost lovit la ora locală 18:30 (14:30 GMT), în timp ce zbura deasupra satului armean Eraskh, în apropiere de Nakhchivan, un teritoriu azer autonom care separă restul Azerbaidjanului de teritoriul Armeniei.

„Comandamentul bazei militare rusești 102 efectuează o anchetă pentru a determina originea tirurilor asupra elicopterului”, a precizat ministerul rus al Apărării.

Separatiștii armeni și forțele azere se luptă de la sfârșitul lui septembrie pentru controlul asupra Nagorno Karabah, regiune separatistă susținută de Armenia și aflată în afara controlului Azerbaidjanului din anii 1990.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий