Emilia Matei: „Grigore GHERMAN – o surpriză plăcută pentru consătenii noştri”

Grigore-Gherman-Junimea

Din inițiativa primarului localităţii Hreațca, doamna Emilia Matei, de câțiva ani tradiționala „Zi a satului” se desfășoară în mod deosebit. Nu s-a făcut excepție nici la actuala sărbătoare de acest gen, care a avut loc sâmbăta trecută.

Grigore Gherman, născut în Pasat, înainte de a absolvi Universitatea din Cernăuţi a debutat editorial cu o plachetă de versuri în România. În anii de studenţie a participat la activitatea artistică, evoluând în cadrul sărbătorilor naţionale ale românilor din nordul Bucovinei. Dar, pe atunci nimeni nu bănuia că el va avea o carieră atât de strălucită de interpret de muzică populară în România. În repertoriul lui se află mereu „Cântecele de acasă”.

– În această zi de sărbătoare pentru toți oamenii din localitatea noastră dorim să avem măcar un oaspete scump și îndrăgit de toți, accentuează doamna Emilia. De data aceasta l-am invitat pe tânărul și simpaticul interpret de muzică populară, Grigore Gherman, din România, originar din Ţinutul Herţa. Din anumite motive obiective n-a putut să vină Ilie Caraș, care e și cetățean de onoare al satului nostru anume pentru concertele susținute în fața consătenilor noștri. Consider că oamenii noștri, cu inimă mare, au meritat asemenea clipe de deosebită satisfacție sufletească. Evoluarea lui Grigore Gherman a fost pentru ei o surpriză plăcută. El a fost primit cu mare căldură și bucurie.

Asemenea sărbători, după cum a subliniat în continuare doamna Emilia Matei, îi unește și mai mult pe săteni. Iar de unitatea lor astăzi depinde foarte mult.

– În raionul Herța continuă crearea comunităților teritoriale unite. Consătenii mei au luat o pauză pentru a se gândi, spune doamna Emilia Matei. Trebuie să decidem împreună ce este mai avantajos și cu perspectivă pentru Hreațca: aderarea la Comunitatea Teritorială Unită Herța sau formarea unei alte comunități împreună cu alte localități vecine? Orice reformă are sorți de izbândă atunci, când ea se face pentru binele oamenilor. Iar noi întru binele oamenilor și muncim.

Добавить комментарий