Europa dezamăgită de Zelenski și Poroșenko

1555663129-5622

Uniunea Europeană regretă absența dezbaterilor serioase dintre candidații prezidențiali Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko. Despre aceasta a declarat șeful reprezentanţei UE în Ucraina, Hugues Mingarelli, transmite UNN.

„În ceea ce privește campania electorală din Ucraina, ne pare rău că au existat foarte puține dezbateri serioase între candidați. În ceea ce mă privește, aceasta înseamnă o lipsă de respect față de alegători”, a declarat Mingarelli. El a menționat că candidații trebuie să fie de acord cu o discuție serioasă, pentru a-şi asigura alegătorii propria orientare politică.

În seara zilei de 19 aprilie, o dezbatere între Zelenski și Poroşenko urmează să aibă loc pe Stadionul Olimpic din Kiev. Pe lângă posturile de televiziune din Ucraina, dezbaterea va fi mediatizată de „Rossia 24”, „Rain” și „Rusia Today”.

Pe 18 aprilie, Zelenski a prezentat viitoarea sa echipă prezidențială. Potrivit candidatului, în cazul victoriei sale, pentru posturile de conducere vor fi numiţi oameni profesioniști și inteligenți, tineri specialiști, care-şi vor demonstra cel mai bine calităţile necesare.

Anterior, la 17 aprilie, staff-ul electoral al lui Poroșenko a prezentat propriile preferințe privind formatul dezbaterilor. Astfel, echipa candidatului insistă asupra absenței scenei și a separării publicului în funcție de opiniile politice.

Lasă un răspuns