Eurorablele, la control!

2056205

Utilizatorii rețelelor de socializare discută activ noul proiect de lege, care presupune măsuri represive pentru mașinile cu numere străine de înmatriculare. Proiectul în cauză este încă în curs de dezbatere în cadrul Comitetului pentru politică fiscală și vamală al Radei Supreme, împreună cu activiștii mișcării „Autoevrosyla”. Proiectul de lege va consta din două părți. Prima se referă la o legalizare la scară largă a „eurorablelor”, care circulă deja în țară. A doua parte presupune măsuri care să închidă orice posibilitate de a importa în Ucraina autoturisme fără vămuire.

În cazul dacă acest proiect de lege va fi adoptat, șoferii ucraineni vor putea circula până la 10 zile pe teritoriul Ucrainei la volanul unei mașini înregistrată la o companie străină. Dacă e nevoie de o perioadă de ședere mai mare de 10 zile, șoferul va trebui să confirme această necesitate cu documente. În același timp, persoana care a introdus mașina în Ucraina va oferi mijlocul de transport pentru utilizare altei persoane, sau dacă o va transforma în piese de schimb, atunci riscă o amendă de 17.000 de grivne. Controlul asupra autoturismelor pe euro-metri va crește. Poliția și serviciile fiscale vor avea acces la baza polițiștilor de frontieră. De fapt, ei vor avea dreptul să oprească șoferii pe euro-metri și să verifice condițiile de ședere în Ucraina. Pentru a face acest lucru, se creează o bază de date electronice ale autoturismelor care au sosit în Ucraina.

De asemenea, deputații doresc să introducă înregistrarea obligatorie a autoturismelor care intră în țară pentru mai mult de 30 de zile. Pentru depășirea termenului de ședere în Ucraina, se impun noi amenzi: 1-3 zile – 850 grivne sau avertisment; 4-10 zile – 5.100 grivne; 10-20 zile – 17.000 grivne. Sunt și alte circumstanțe când pentru depășirea termenului de ședere amenzile pot ajunge și până la 170 mii grivne.

Lasă un răspuns