Eveniment care şi-a câştigat un anumit renume pe scena muzicală europeană

-traistariu-cu-tifetz-pe-cap

-traistariu-cu-tifetz-pe-capMihai Trăistariu este unul dintre artiștii români care a reușit să ajungă pe scena Concursului Eurovision. În anul 2006 a plasat România pe locul al patrulea cu melodia „Tornero”. Tot el este cel care a criticat dur prestația trupei „Voltaj” la ediția de anul trecut a concursului muzical. Tocmai de aceea, Trăistariu vrea să le demonstreze colegilor lui de breaslă că România poate câștiga marele premiu la Eurovision. Mai mult decât atât, artistul este dispus să facă orice pentru a ajunge pe primul loc, inclusiv sacrificii financiare extreme.

„Participarea mea la Eurovision în acest an e sigură. M-am mobilizat cu toate forțele și merg înainte. Din septembrie 2015, pregătesc piesa în engleză “Paradisio”, compusă de mine, Robby G. și Dumi Pădure, de 10 ori mai bună decât “Tornero”, pentru care am filmat deja videoclipul”, a declarat artistul.
Mai mult, Trăistariu a făcut investiții serioase pentru câștigarea acestui premiu. „Am trecut de 25.000 de euro, dar nu cred că e relevant… Sunt capabil să-mi vând şi casa numai să câştig Euro­vi­sionul. Ruslana din Ucraina, de exemplu, când a câştigat, şi-a vândut locuinţa să poată investi în promovare. Bine, nu e cazul meu, dar, dacă trebuie, faci toate sacrificiile”, a explicat el.
Ceea ce l-a determinat să se înscrie, din nou, în concurs, au fost, spune el, anumite „semne”. „M-am jucat cu zodiacul european şi chinezesc, iar la Săgetător şi la Dragon se spune că 2016 e anul meu. O dată la 12 ani revine un an favorabil carierei, când vei fi în vârf indiferent de bariere. M-a influenţat puţin. În plus, am şi visat prin toamnă că am câştigat Eurovisionul. Aceste semne m-au mobilizat şi m-au încurajat”, a mărturisit Trăistariu.
De data aceasta, artistul are și o armă secretă. Mihai spune că ceea ce l-a ținut departe de primul loc în anul 2006 a fost lipsa unui spectacol pe măsura melodiei. De aceea, anul acesta pentru show-ul pe care și-l dorește, cântărețul va cotiza din buzunarul personal: „Deja am filmat clipul, care a costat 15.000 de euro şi va fi de nivel internaţional, pentru că voi lansa noul album în străinătate. Voi achita eu show-ul, costumele, totul… Proiectul e deja gândit cu o echipă internaţională de 25 de specialişti, ştiu deja ce am de făcut, cum va fi show-ul… se construieşte deja un decor. Videoclipul are loc în cosmos, cu nave spaţiale şi totul e ieşit din tipare”.
Cât despre mesajul pe care îl transmite melodia, Mihai Trăistariu spune că este „perfect pentru vremurile actuale”, fiind chiar o poveste de iubire, dar care are un substrat mai profund. „În povestea piesei, alerg prin Univers după Paradisio. O descopăr pe planeta ei, liniştită şi îmi găsesc fericirea, liniştea şi pacea. Mesajul e despre căutarea iubirii şi a sensului vieţii”, a explicat el.

Nume real: Mihai Trăistariu *
Data nașterii: 16.12.1979 (36 ani) *
Zodia: Sagetător *
Locul nașterii: Piatra Neamţ *
Status marital: necăsătorit * Înălțime: 1,71m * Culoarea ochilor: verzi * Culoarea părului: blond * Hobby-uri: muzica, sportul, şahul *
Educație: Colegiul Națio­­nal “Petru Rareș”, Piatra Neamț, matematica-fizica; Facu­l­tatea de Matematică „AL.I. CUZA“, Iași

Добавить комментарий