Ex- președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își sărbătorește ziua de naștere: Câți ani împlinește

cms-image-000071561

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Ex-președintele R. Moldova  împlinește 46 de ani, notează Libertatea Cuvântului (www.lyberti.com) cu referire la Realitatea.md.

Igor Dodon s-a născut la data de 18 februarie 1975, în satul Sadova din raionul Călărași (astăzi în Republica Moldova). A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova (1997) și apoi Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (1998).

Acesta a acces în politică în cadrul Partidului Comuniștilor, pe care l-a părăsit în 2011, perioadă când a aderat la PSRM, fiind urmat de către alți comuniști transfugi: Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc.

Acesta a devenit președinte al Republicii Moldova în 2016, după ce a învins-o în turul doi pe Maia Sandu.

În 2020, Maia Sandu și-a luat revanșa și a câștigat alegerile în fața lui Igor Dodon, la fel în turul doi, devenind astfel prima femei președintă a Moldovei.

Pe perioada mandatului său de președinte al țării, Dodon s-a remarcat prin diverse acțiuni prin care a scos în evidență viziunile sale pro-ruse. Acesta nu a avut nici o vizită oficială în țările vecine a Republicii Moldova: Ucraina și România, deși în Federația Rusă acesta călătorea frecvent, chiar și câte două, trei ori pe lună.

Igor Dodon este căsătorit cu Galina Dodon și au împreună trei fii: Vlad, Bogdan și Nicolae.

igor-dodon

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий