Ex – şeful Serviciului ucrainean de Securitate: Problema dublei cetăţenii poate fi reglementată civilizat cu statele vecine (video)

Наливайченко_Чернівці1

Ex – şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei şi viitor candidat pentru postul de preşedinte, Velentyn Nalyvaicenko, consideră că problema dublei cetăţenii poate fi reglementată în mod civilizat cu statele europene vecine. Despre aceasta liderul mişcării politice „Spravedlyvist” (Echitate) a declarat în timpul vizitei efectuate la Cernăuţi.

„Este dreptul fiecărei persoane să-şi aleagă cetăţenia. Dar acest lucru nu înseamnă că statul nu trebuie să acţioneze pentru a ridica prestigiul paşaportului ucrainean. Această  problemă poate fi reglementată în mod civilizat cu statele europene interesate. În realitate nu este vorba de o problemă. Abordând artificial această chestiune pierdem mult în stabilirea unor relaţii normale cu vecinii. Pentru Ucraina este mai importantă  integrarea în NATO decât să se certe cu Ungaria. Este necesar un acord, care rezolve aceste probleme. În plus, chestiunea cetățeniei poate fi rezolvată cu ușurință dacă facem tot posibilul pentru a ridica prestigiul paşaportului ucrainean. Dar acest lucru se va întâmpla numai atunci când va exista ordine în țară, o economie dezvoltată și un nivel înalt de trai. Aceste lucruri vecinii Ucrainei l-au făcut deja”, a spus V. Nalyvaicenko.

P.S. Născut la Zaporijie, Valentyn Nalyvaicenko a ocupat funcţia de ministru adjunct de Exterene (2004- 2005), ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Belarus (2005-2006), şel al Serviciului de Securitate (2006- 2010). Ulterior a fost ales deputat în Rada Supremă. Din  2016 este liderul mişcării politice Spravedlyvist.

Добавить комментарий