Experienţa Centrului cernăuţean „Oraşul binelui” merită să fie aplicată în întreaga ţară

15 12 2021 INFO 3

La Cernăuţi s-a desfăşurat Forumul „Bucovina sigură. Copiii”. El a fost organizat de Centrul internaţional pentru acordarea de ajutor mamei şi copilului „Oraşul binelui”, în parteneriat cu Ministerul de Interne al Ucrainei şi Administraţia Regională de Stat Cernăuţi. Au fost discutate la nivel de Guvern şi Oficiul Preşedintelui asemenea probleme ca securitatea copiilor în instituţiile de învăţământ, contracararea violenţei, profilaxia şi tratarea dependenţei la minori şi aplicarea strategiei fără bariere.

15 12 2021 INFO 1

În mesajul său de salut adresat participanţilor la forum, şeful ARS Cernăuţi, Serghii Osaciuk, a subliniat: „Cea mai mare valoare în statul nostru, asupra căreia accentuează Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, este cetăţeanul, omul. Este imposibilă prosperarea Ucrainei independente fără un popor demn. Deci, trebuie să avem grijă de demnitatea umană a fiecărui cetăţean ucrainean, de la naştere şi până la adânci bătrâneţe. Securitatea este prima premisă ca cetăţenii să fie fericiţi la ei acasă”. Iar consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gheraşcenko, a accentuat că problema violenţei în familie este un fenomen general de stat. Femeile sau bărbaţii, care suferă din cauza violenţei rudelor, deseori nu au unde şi cui se adresa. În acest context regiunea Cernăuţi are o experienţă destul de valoroasă, este vorba de Centrul „Oraşul binelui”, condus de Marta Levcenko. „Eu personal voi face totul ca experienţa cernăuţeană să fie aplicată în întreaga ţară”, a declarat Anton Gheraşcenko.

15 12 2021 INFO 2

Forumul „Bucovina sigură. Copiii” constituie prima acţiune din regiunea Cernăuţi, în cadrul căruia au fost luate în discuţie probleme sociale atât de importante, se specifică pe site-ul ARS Cernăuţi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий