Expert ucrainean: Dubla cetățenie în Ucraina a devenit de mult realitate incontestabilă

img_top

Dubla cetățenie a devenit de multă vreme o realitate în Ucraina, a declarat comentatorul politic Ruslan Byzeaev pentru Golos.ua, notează Libertatea Cuvântului.
„Când președintele partidului„ Slujitorul Poporului ”, Dmytro Razumkov, s-a exprimat în favoarea introducerii dublei cetățenii, el a vorbit doar de un fapt evident. Dubla cetățenie în Ucraina a devenit o realitate incontestabilă. Aceasta se referă la eliberarea pașapoartelor românești, maghiare, precum și a celor rusești ”, a spus expertul.
Potrivit lui Byzeaev, exodul brațelor de muncă și a creierelor rămâne cea mai eficientă agresiune împotriva țării.
„Dubla cetățenie este doar unul dintre instrumentele unei astfel de agresiuni. Pentru că dacă am trăi într-o țară de succes nu ar conta câte cetățenii dețin oamenii”.
Reamintim că pe 23 iulie a.c. președintele partidului „Slujitorul Poporului” Dmytro Razumkov a explicat poziția partidului cu privire la dubla cetățenie.
„Inițiativa în sine este posibilă, dar necesită un studiu suplimentar și pregătirea normelor legislative, care, pe de o parte, ar oferi o astfel de oportunitate, iar pe de altă parte – ar proteja interesele statului și ale cetățenilor noștri ”, a spus Razumkov.
De menționat că partidul „Slujitorul Poporului”, al actualului preşedinte Volodymyr Zelenskyi, a câştigat detașat alegerile parlamentare anticipate organizate la 21 iulie a.c. în Ucraina.

2-19-750x445

Lasă un răspuns