Facebook, obligat să plătească o amendă de 5 miliarde de dolari

fb_foto

Rețeaua de socializare Facebook ar putea plăti nu mai puțin de cinci miliarde de dolari, nota de după scandalul Cambridge Analytica. Comisia Federală pentru Comerț a aprobat această sancțiune record, pentru că a considerat că Facebook a eșuat lamentabil în a proteja datele personale ale utilizatorilor săi.

Facebook ar putea plăti astfel scump urmările scandalului Cambridge Analytica: acum decizia finală este la Departamentul de Justiție, după cum informează presa internațională.

5 miliarde reprezintă amenda maximă  pe care o putea plăti Facebook,  în urma negocierilor cu reprezentanții Comisiei Federale pentru Comerț. Ar fi totodată o sumă record pe care ar fi nevoită să o plătească o companie IT.

Negocierile purtate deja cu autoritățile obligă compania la o serie de restricții, însă acestea nu vizează împărășirea datelor personale unei părți terțe.  Ancheta împotriva Facebook a început în martie 2018, pe baza unor informații potrivit cărora Cambridge Analytica a obținut în mod impropriu informații personale despre peste 50 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare.

Lasă un răspuns