FBI-ul a declasificat documente privind evadarea lui Hitler

1617424

Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite a luat în considerare versiunea evadării lui Adolf Hitler în Argentina în 1945. Despre acest lucru se menționează în documentele declasificate publicate pe site-ul FBI.

În ele se menționează că liderul național-socialiștilor germani ar putea ajunge pe un submarin până în Argentina și apoi ar primi adăpost în partea de sud a munților Anzi. Potrivit unei surse anonime, în acest sens el a fost ajutat de înalți oficiali din această țară latino-americană. Este de remarcat faptul că Fuhrer la acea vreme își rase mustața și, de asemenea, suferea de astm și ulcere.

În afară de Hitler, în raport figurează și numele altor 50 de fasciști care au fugit din al Treilea Reich. Toate acțiunile descrise ar fi avut loc la două săptămâni după căderea Berlinului (mai 1945). Raportul datează din 21 septembrie 1945.

Informațiile secrete au fost transmise primului director al FBI, Edgar Hoover. În afară de el, de această informație dispunea și serviciile de informații militare americane. Ei au considerat ancheta incompletă și au decis să nu continue căutarea lui Fuhrer.

Potrivit versiunii oficiale, Adolf Hitler și soția sa, Eva Brown, s-au sinucis la 30 aprilie 1945 la Berlin, în timpul luării cu asalt a capitalei germane de către trupele sovietice. Trupurile lor au fost arse în grădina Cancelariei Reich-ului.

Добавить комментарий