Federația Rusă a interzis importurile de zeci de produse care provin din Ucraina

preview-58c13d2c0cfeb-1024x576

Autorităţile ruse au anunţat sâmbătă că interzic importurile din Ucraina pentru zeci de produse, printre care grâu, ciocolată şi bere.

„Guvernul rus a decis să interzică intrarea în Federaţia Rusă a unor mărfuri care provin din Ucraina sau care tranzitează teritoriul ucrainean”, se arată într-un comunicat transmis de autorităţile ruse, care însoţeşte lista produselor ce fac obiectul acestei interdicţii.

Printre produsele interzise se numără grâul, uleiul de floarea soarelui, ciocolata, pâinea, conservele de fructe şi legume, dulceţurile, berea şi vinul, pamperşii, precum şi anumite tipuri de mobilă şi de motoare.

Interdicţia intră imediat în vigoare, precizează comunicatul, care subliniază de asemenea că aceste măsuri sunt luate ca răspuns la „acţiunile inamicale ale Ucrainei faţă de cetăţeni sau entităţi juridice din Rusia”.

Miercuri, preşedintele Petro Poroşenko a anunţat introducerea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special pentru „agresiunea împotriva statului ucrainean în Marea Neagră”.

Cu o zi în urmă, Rusia anunţase la rândul său că a adăugat 245 de personalităţi şi şapte companii ucrainene pe lista sa de sancţiuni economice împotriva Ucrainei.

Lasă un răspuns