Federaţia Rusă nu este interesată în reglementarea conflictului din Donbas

3 09 2021 LC INFO 4

Astfel ea are posibilitate să influenţeze asupra destinului ţărilor, care luptă împotriva agresiunii ruse, scrie RBK-Ucraina cu referire la interviul adjunctului consilierului Secretarului de Stat al SUA, George Kent, acordat Canalului „Dom”.  Potrivit lui Kent, în prezent Ucraina dispune de mecanismele, care pot ajuta la încheierea conflictului din Donbas. „Este Grupul de Contact Trilateral  privind Donbasul, procesul Normandia. Alte conflicte dispun de alte mecanisme. Numitorul lor comun este nedorinţa ruşilor de a-şi îndeplini angajamentele asumate”, a relevat expertul american.

Adjunctul consilierului Secretarului de Stat al SUA a mai menţionat că Rusia nu-şi îndeplineşte angajamentele care reies din acordurile de la Minsk din 2015. Promisiunile ţării-agresor sunt promisiuni identice, pe care Putin le-a dat preşedintelui Georgiei în 2008. „Ele sunt analogice şi promisiunilor date de Boris Elţin referitor la Transnistria în 1999”, a mai spus George Kent.

Deci, problema nu constă în formatul ales, cu în nedorinţa Rusiei în încheierea acestor conflicte, a conchis expertul american.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий