Festivalul Neamului „Ștefan cel Mare și Sfânt” începe mâine la Chișinău

13603407-1312730925404542-1150748702187698817-o_2

Începând de mâine, Chișinăul va fi gazda mau multor evenimente dedicate domnitorului Ștefan cel Mare.

Astfel, Asociația Centrelor Culturale din Grecia, Spania, Ucraina, Italia, România și R. Moldova va organiza la Chișinău o serie de manifestări în care Ștefan cel Mare și Sfânt va fi celebrat ca o figură emblematică a istoriei românești, notează deschide.md.

În perioada 28 iunie — 2 iulie, în instituții culturale din capitala R. Moldova și în grădina publică Ștefan cel Mare, dar și la Cricova și Vadul lui Vodă, se va derula ediția cu numărul 5 a Festivalului Neamului „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Festivalul Internațional de Folclor „Cântă cucu-n Bucovina”  —  un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.

Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală şi la Vadul lui Vodă, cu începere de la ora 18.00. Vor evolua orchestre și soliști, ansambluri folclorice cu un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.

Sâmbătă, 30 iunie, la ora 15:00, Biblioteca Națională a Moldovei din Chișinău va găzdui un simpozion Cultural-Istoric dedicat domniei marelui voievod.

Duminică, 1 iulie, de la ora 17:00, pe bulevardul central al capitalei se va desfăşura o paradă a portului popular. Pentru cinstirea apărătorului de credință Ştefan cel Mare și Sfânt, pe 2 iulie, când întreaga lume ortodoxă l-a canonizat, iar neamul nostru îl sărbătorește la Putna, credincioșii sunt așteptați la o slujbă de rugăciune și la depuneri de flori, la statuia Domnitorului din centrul capitalei.

Добавить комментарий