Fetiţa Alisa cere să fie evacuată din oraşul blocat Mariupol

18 04 2022 IN 1

Radio NV a primit un videoclip de la Regimentul „Azov”, în care fetiţa Alisa cere să fie evacuată. Ea este fiica unei femei-medic, care participă la apărarea orașului de ocupanți.

După cum a comunicat Regimentul „Azov”, fetiţa,  precum și familiile militarilor și sute de civili, se află într-unul dintre buncărele Uzinei „Azovstal” de mai bine de 50 de zile din oraşul Mariupol complet blocat.

„Priviţi  în ochii ei. Ochi plini de speranță. Imaginați-vă părul ei blond în adierea uşoară a  vântului de mare. Imaginaţi-vă că acum ea trebuia să alerge şi să se bucure, dezmierdată de razele calde ale  soarelui de primăvară. Oare copiii noștri merită ceea ce li se întâmplă acum?”, se spune în mesajul Regimentului „Azov”.

După lovirile cu foc intenţionate în Teatrul Dramatic, în clădirea maternităţii, oamenii nu cred în apelurile ocupanților și le este frică să se evacueze singuri, relatează luptătorii din Regimentul „Azov” și cer sprijinul comunității internaționale: „Fără garanțiile comunității mondiale, fără sprijinul diplomaților internaționali,  populația civilă, copiii noștri vor continua să moară. În blocada de la Mariupol, în subsolurile Uzinei „Azovstal”. Lume, deşteaptă-te! Întru viitorul copiilor noștri!”,  a chemat Regimentul „Azov”, care apără orașul de ruși chiar din prima zi a războiului la scară largă împotriva Ucrainei.

Premierul Denis Şmygal a comunicat că apărătorii Mariupolului au respins încă o dată ultimatumul Rusiei de a preda orașul.

Mariupol este blocat de ocupanții ruși de mai bine de o lună. Ei bombardează sistematic infrastructura orașului. Potrivit estimărilor preliminare, la Mariupol au murit între 5.000 și 20.000 de persoane. Ocupanții caută să ascundă urmele atrocităților și crimelor săvârşite de ei, arzând cadavrele oamenilor în crematorii mobile.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, este convins că distrugerea militarilor ucraineni în orașul asediat va pune capăt negocierilor cu Rusia.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий