Fiecare ucrainean datorează creditorilor 1800 de dolari

dolar-groshi-valyuta-860x484

Pentru a acoperi datoriile naționale, fiecare ucrainean trebuie să sacrifice câte 1800 de dolari.

Peste un an și jumătate, Ucraina urmează să achite cea mai mare sumă a datoriei publice. În iunie curent, datoria externă a Ucrainei era de 2,6 ori mai mare decât rezervele valutare ale țării. Acest fapt este menționat într-un material al proiectului special VoxUkraine și LIGA.net citat de noi.md.

În material se arată că datoria națională a Ucrainei în iunie 2018 era de 76,3 miliarde de dolari. Împrumuturile externe reprezentau aproximativ 60% din această sumă și ajungeau la 47,2 miliarde de dolari.

Trebuie remarcat faptul că nu toate împrumuturile în valută sunt pe seama Guvernului. Aproximativ 6,8 miliarde de dolari SUA constituie datoria Băncii Naționale a Ucrainei către FMI: această parte a datoriei nu are un impact direct asupra bugetului, deoarece la rambursare banii vor fi retrași din rezervele de aur și valută.

Cu toate acestea, scăderea nivelului rezervelor creează un risc pentru menținerea stabilității financiare a țării.

Datoria în moneda națională este de aproximativ 625 de miliarde de grivne, ceea ce reprezintă aproape 30% din datoria publică totală.

Datoria națională o constituie banii pe care trebuie să-i plătească fiecare ucrainean: aproximativ 1800 de dolari, se mai spune în articol.

Добавить комментарий