Firma-escroc și-a atribuit nouă milioane

prokur-krupn

Procuratura regiunii Cernăuţi a demarat o anchetă în vederea atribuirii de către persoanele cu posturi din cadrul unei societăţi cu acces limitat a mijloacelor băneşti ale statului pentru suma de 8,6 milioane grivne.

Ancheta a constatat că în luna decembrie a anului 2010, Direcţia de construcţii capitale din cadrul ARS Cernăuţi şi firma „Ukrmontajspeţbud” au încheiat un contract cu o firmă în vederea unor lucrări la obiectivele afectate de calamitatea naturală ce s-a produs în luna iunie a anului 2010.

Firmei i-a fost transferat un avans de 17 milioane grivne, fiind fixaţi şi termenii de realizare a lucrărilor. Însă, firma a ignorat cerinţele solicitantului şi a tergiversat lucrările. Astfel avansul financiar repartizat a fost folosit doar parţial.

Procuratura s-a adresat în judecată cu cerinţa de a sustrage de pe conturile firmei respective 8,6 milioane grivne, care nu au fost folosite până la capăt. Judecata a satisfăcut această interpelare, însă, ulterior s-a constatat că pe conturile firmei respective nu sunt bani şi că acest subiect se află în proces de lichidare. în prezent are loc elucidarea circumstanţelor în care a dispărut suma susmenţionată de mijloace băneşti.

Lasă un răspuns