Flori de Prier pentru legendarul agricultor Ștefan Gligor

8 04 2020 LC site GLIGOR 3

Numele lui deja e înscris cu litere de aur în cartea agriculturii din regiunea Cernăuți. Deși n-a fost distins cu „steluță de Erou” nici în perioada sovietică, nici în cea de independență a Ucrainei, Ștefan Gligor a fost și rămâne un specialist și un conducător agricol neîntrecut, care a reușit să salveze de la ruinare gospodăria colectivă pe care a ridicat-o la un nivel înalt al rentabilității. Astfel, fostul colhoz din Stroești a devenit Întreprinderea agricolă „Spicul de aur”, care a luat în arendă și o bună parte a cotelor de pământ ale locuitorilor din Vancicăuți,  satul de baștină al lui Ștefan Gligor. Este o întreprindere prosperă, cu sector zootehnic, livezi, întreprinderi de prelucrare a producției agricole. Spiritul de bun gospodar și inovator în producție a fost moștenit și de nepotul lui, Artiom, care este mâna dreaptă a bunelului, deținând postul de director-adjunct al Întreprinderii agricole „Spicul de aur”.

Ștefan Gligor are grijă și de sfera socială din satele Stroești și Vancicăuți, unde au fost făcute multe lucruri bune cu susținerea financiară din partea Întreprinderii „Spicul de aur”. Chiar și acum, în perioada aceasta atât de complicată, cauzată de epidemia de coronavirus, Ștefan Gligor a fost primul care s-a adresat către colegii săi de breaslă și întreprinzători să colecteze bani pentru procurarea unui aparat de ventilare artificială a plămânilor pentru Spitalul raional central din Noua Suliță, lucru care s-a și făcut.

La 8 aprilie, domnul Ștefan Gligor își sărbătorește ziua de naștere. Toți cei care-l cunosc, care lucrează alături de el ani la rând îi urează multă sănătate, îi doresc să rămână la fel de optimist, cum îi este propriu, căci aceasta îi face și pe alții să fie încrezuți în ziua de mâine.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

8 04 2020 LC site GLIGOR 2 8 04 2020 LC site GLIGOR

Lasă un răspuns