Florile vieţii, ameninţate de flăcările războiului…

28 02 2022 IN 8

Unul din scopurile lui Putin este să demoralizeze societatea ucraineană şi s-o facă să îngenuncheze în faţa armatei sale. Însă el a greşit. Poporul ucrainean se apără cu înverşunare şi mitul lui Putin despre un marş triumfător şi rapid în Ucraina s-a spulberat. El nu s-a aşteptat la asemenea pierderi chiar în primele zile ale războiului. Trupele ruse au încălcat orice lege şi trag în populaţia paşnică, în infrastructura socială, în blocurile de locuit, în şcoli, spitale şi grădiniţe de copii. În dimineaţa zilei de astăzi s-a comunicat că un proiectil al inamicului a nimerit în clădirea unei maternităţi din regiunea Kiev. Slava Domnului, că n-au fost jertfe!

În ajun Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a citat următoarele cifre: în primele patru zile de război, în rezultatul tirurilor de foc ale inamicului şi-au pierdut viaţa 16 copii ucraineni, iar 45 au fost răniţi. „Fiecare crimă, fiecare împuşcătură a ocupanţilor  cimentează şi mai mult rândurile noastre şi ale partenerilor noştri”, a subliniat şeful statului.

Din reţelele de socializare, care relatează foarte operativ despre crimele ocupanţilor ruşi, am ales două fotografii, care ilustrează elocvent perioada tragică prin care trecem. Prima fotografie a fost întitulată „Madona kieveană”, iar a două redă un moment destul de semnificativ dintr-un adăpost antiaerian din centrul Ucrainei – din oraşul Kropivniţki.

1 03 2022 FOTO 1

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий