Florin Piersic atras de magia scenei

media_150739931706397200

Vestitul actor român, octogenarul Florin Piersic, simte mereu magia scenei şi continuă să joace pentru adoratorii talentului său din întreaga Românie. Recent, cu o zi înainte de împlinirea a 82 de ani, s-a produs din nou în piesa „Străini în noapte”. Este spectacolul îndrăgit cu tot sufletul, cu care a înregistrat un succes nemaipomenit pentru un actor: peste 1.200 de reprezentaţii în România şi peste hotarele ei.

Într-un interviu pentru presa română, Florin Piersic a explicat în ce constă o astfel de performanţă: „Este un spectacol pe care îl iubim foarte tare, merge foarte bine şi îl prezentăm peste tot. Această piesă a fost adusă în urmă cu zece stagiuni de maestrul Radu Beligan, după ce a văzut-o cu Alain Delon în rolul principal, şi s-a gândit că e o piesă potrivită pentru mine. Mi-e foarte drag rolul, consider că din foarte multe puncte de vedere mi se potriveşte”.

La baza spectacolului stă povestea lui Pierre (în rolul căruia s-a produs Florin Piersic), un bărbat în floarea vârstei, care într-o noapte petrecută într-un bar, este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Comedia romantică dintre cei doi ia, spre final, o turnură neaşteptată.

Actorul de teatru şi cinema, Florin Piersic a iubit întotdeauna muzica, dovadă sunt duetele sale cu Angela Similea, Luminiţa Dobrescu, Mihaela Mihai. În perioada anilor 70- 80 ai secolului trecut, Florin Piersic şi Angela Similea au format un cuplu de aur pe scenă, fermecându-i pe spectatorii români cu talentul şi eleganţa lor.

Puţini ştiu că marele actor român a copilărit la Cernăuţi. În cadrul unei întâlniri cu românii nord-bucovineni în oraşul debutului literar al lui Eminescu, care a avut loc cu ani în urmă, el povestea: „Am fost foarte legat de părinții mei. Au trăit o tragedie, pierderea surorii mele, Lucia Piersic. Tatăl meu era medic veterinar la Cernăuți. Eu aveam 6 ani. Sora mea a plecat cu colegii ei la cules plante pe malul Prutului pentru soldații de pe front. Mama a conduso și i-a spus să nu facă baie în Prut. Ajunși acolo, toți colegii s-au aruncat în Prut. Colega ei de bancă, Doina, a început să țipe, a luat-o un vârtej. Atunci sora mea, care era campioană la înot, avea 14 ani, a sărit după ea. Un evreu s-a aruncat după ele. A reușit să o salveze pe Doina, dar pe sora mea nu. Sora mea a fost găsită după 4 zile, în Basarabia, la 11 kilometri. Nu există o durere mai mare. În urma acestei pierderi, părinții mei au încercat să facă spiritism că să vorbească cu ea. Parcă văd când au venit, li se scurgea apa pe față…”.

Lasă un răspuns