Florin Piersic le-a mărturisit jurnaliștilor despre o pierdere grea în familia lui

Florin-Piersic-1

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori români, are o experiență de viață din care toată lumea poate învăța ceva. Marele actor al teatrului și filmului românesc a mărturisit cum a murit sora lui dragă, acesta fiind unul din cele mai dure episoade din viața sa. Cumplita întâmplare a avut loc în orașul Cernăuți, scrie Cancan.

„Îmi aduc aminte că prin ceață că am avut o soră. Se chemă Lucica. Lucia Piersic. În una din zile, soră mea, asta o știu din ceea ce mi s-a istorisit de mama și tata, a plecat pe malul Prutului împreună cu elevele de la Liceul „Oltea” să culeagă plante pentru soldații de pe front. Era în 1942. Pentru prima oară, povestea mamă, a condus-o până în colțul străzii. Parcă a avut o presimțire. Mamă i-a spus: „Lucica, nu cumva să faci baie, fiindcă Prutul e foarte periculos”. Ea nu a făcut baie.

Dar copiii de la Liceul „Mihai Viteazul”, au început să facă baie. Una dintre fețe, chiar colegă ei de bancă, Doina Puhă, fiică unui general din Cernăuți, a început să țipe că a luat-o un vârtej. Sora mea care era și campioană la înot, îmbrăcată cum era, a sărit în apa ca să o scoată pe Doina. Din întâmplare sau nu din întâmplare, fiindcă așa-i destinul, pe acolo trecea un domn, Peisah se numea… L-am cunoscut, nu mai trăiește. El, auzind țipete, a sărit și el în apa, și prima pe care a scos-o a fost Doina, când a sărit după Lucica, nu a mai găsit-o…”, mărturisește artistul român.

„Au găsit-o după patru zile, la 11 km distanță. Mama m-a luat atunci în brațe. A urmat replica, una care mă urmărește și astăzi. Mă obsedează. Mi-a spus: Lucica nu mai vine… “, a detaliat celebrul actor.

Lasă un răspuns