FOCURI de ARMĂ la granița cu Ucraina! „Autoritățile au fost INFORMATE de URGENȚĂ”

granița

Tensiune la granița cu Ucraina după ce polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete conţinând în total aproximativ 18.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 200.000 de lei, notează evz.ro. În cursul nopţii de miercuri spre joi s-a încercat, la granița cu Ucraina, prinderea a două grupuri de contrabandişti, fiind trase focuri de armă, însă doar un suspect a fost reţinut în urma acțiunii. Primul grup de contrabandişti, format din trei bărbaţi, a fost observat în zona localităţiii de frontieră Vicovu de Sus (Suceava), aceştia transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea suspecţilor, iar când aceştia au fost somaţi verbal să se oprească, au fugit spre teritoriul ucrainean. A fost prins doar un suspect, cetăţeanul Vladimirovici C.,din Ucraina, în vârstă de 24 de ani. Acesta este cercetat pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 „Imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite două colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. S-a luat măsura conducerii persoanei în cauză împreună cu coletele la sediul poliţiei de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 2.700 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană. Marfa, în valoare de 31.590 lei, a fost ridicată în vederea confiscării”, precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră. Ulterior, în jurul orei 03,00, şi poliţiştii de frontieră de la Brodina (Suceava) au observat un grup de persoane care transporta dinspre frontieră spre localitatea Straja mai multe colete voluminoase.

„S-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform procedurilor legale, însă nici de această data persoanele în cauză nu s-au oprit”, spune sursa citată.

În zonă au intervenit imediat alţi poliţişti de frontieră şi Grupa Mobilă de Jandarmi Bacău, fiind descoperite abandonate opt colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Este vorba de 14.930 pachete ţigări Marble, în valoare de 174.681 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În urma celor dăuă acţiuni, poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat aproximativ 18.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 200.000 lei, marfă care urma să fie comercializată pe piaţa neagră din România. În continuare se fac pentru infracţiunile de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, notează RomâniaTV.

Lasă un răspuns