Fostul ministru de finanţe, Oleksandr Danylyuk, a fost numit secretar al CNSA din Ucrainei

366218

Fostul ministru al finanțelor, Oleksandr Daniliuk, a fost numit secretar al Consiliului Naţional de Securitate și Apărare (CNSA) al Ucrainei.

Un decret în acest sens al preşedintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, a fost făcut public pe pagina oficială a şefului statului.

Oleksandr Daniliuk s-a născut la 22 iulie, 1975, în orașul Grigoriopol din Moldova. Ulterior, familia s-a mutat la Kiev.

Daniliuk a absolvit Institutul de Management al Investițiilor din Kiev, Universitatea Tehnică Națională și Școala de Afaceri de la Universitatea din Indiana (SUA). Vorbește cinci limbi: ucraineană, rusă, engleză, spaniolă și franceză.

Acesta a activat în mai multe fonduri de investiții, inclusiv la Moscova și Londra. Daniliuk are statut de funcţionar public din anul 2005. El a fost consilier al premierului Iurii Ehanurov, în timpul președinției lui Viktor Iușcenko.

Ulterior, Daniliuk a devenit consilier netitular al președintelui Viktor Ianukovici. Din 2010, a condus Centrul de Coordonare pentru implementarea reformelor economice.

În 2014, președintele Petro Poroșenko l-a numit pe Daniliuk în calitate de reprezentant permanent în Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, iar din septembrie 2015 — șef adjunct al Administrației Prezidențiale din Ucraina.

În aprilie, 2016, Rada Supremă l-a numit pe Oleksandr Daniliuk ministru al finanțelor în guvernul lui Vladimir Groisman. La 7 iunie 2018, Parlamentul l-a demis. Cauza posibilă o reprezintă un eventual conflict cu ministrul Groisman.

Oleksandr Daniliuk a fost consilier al lui Vladimir Zelensky și a fost responsabil în echipa sa pentru activități internaționale, financiare și economice.

Postul de secretar al Consiliului Naţional de Securitate și Apărare al Ucrainei, în timpul mandatului fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a fost deținut de Oleksandr Turcinov. El a demisionat în ajunul inaugurării lui Vladimir Zelenski.

Добавить комментарий